Δευτέρα, 6 Οκτωβρίου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΤΙΡΙΑΚΗ ΥΠΟΔΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ 20ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΡΟΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


 Πάτρα, 06-10-2014
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
20ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Δ/νση: Ναυπάκτου 29
Τ.Κ:  26331 ΠΑΤΡΑ
Πληροφορίες: Τσούσης Νίκος
Τηλ. Επικοινωνίας : 6936548997
Ε-mail: nikosts7@hotmail.com                                                                 ΠΡΟΣ:
                                                                                           Την
                                                                                          Αντιδημαρχία Παιδείας, Διαφάνειας και                                                                                              Ηλεκτρονικής Διαβούλευσης Δήμου Πατρέων
ΘΕΜΑ: « ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΤΙΡΙΑΚΗ ΥΠΟΔΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ 20ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΡΟΗΣ»

          Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και η Διεύθυνση του σχολείου μας έχει επανειλημμένα ενημερώσει την υπηρεσία σας για προβλήματα που υπάρχουν στο κτίριο και στο προαύλιο του σχολείου, τα οποία δημιουργούν προβλήματα στη λειτουργία του και θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των μαθητών. Επανερχόμαστε στο θέμα θίγοντας τα   σημαντικότερα από αυτά και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες:

  • Ο εξωτερικός διάδρομος  που οδηγεί στο γήπεδο μπάσκετ και στις τάξεις είναι στρωμένος με πλάκες οι οποίες δεν είναι κατάλληλες για εξωτερική χρήση με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν ιδιαίτερη ολισθηρότητα και να έχουν ήδη συμβεί ατυχήματα γονιών που συνοδεύουν τα παιδιά τους στο σχολείο καθώς και μαθητών. Είναι πάγιο αίτημα του Συλλόγου και των Διδασκόντων η αντικατάστασή τους. Επειδή ο κίνδυνος είναι μεγάλος, προτείνουμε ως προσωρινή λύση να «ξηλωθούν» και να μείνει το δάπεδο εκεί με το υπόστρωμα από απλό τσιμέντο.
  • Τα δέντρα στον προαύλιο χώρο πίσω από το κεντρικό κτίριο του σχολείου, καθώς και αυτά που φύονται στο προαύλιο του γειτονικού 18ου Γυμνασίου, αλλά εκτείνονται στο δικό μας χώρο, έχουν μείνει απεριποίητα πολλά χρόνια. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα συχνά να πέφτουν μεγάλα κλαδιά (το τελευταίο επεισόδιο σημειώθηκε την προηγούμενη βδομάδα) και ατυχήματα έχουν αποτραπεί  μόνο χάρη στο γεγονός ότι έχει απαγορευτεί στους μαθητές να προαυλίζονται στον συγκεκριμένο χώρο. Ζητάμε να κλαδευτούν τα δέντρα και να κοπούν τα επικίνδυνα μέρη τους.
  • Στο κεντρικό κτίριο απαιτείται η προσθήκη ενός μικρού υπόστεγου (περίπου 15 τ.μ.) για να μην μπαίνουν τα νερά της βροχής στον εσωτερικό χώρο μπροστά από τις αίθουσες.
  • Ένα μεγάλο κομμάτι  του προαυλίου του σχολείου (συγκεκριμένα αυτό που είναι συνέχεια του γηπέδου μπάσκετ), ενώ σε αντίθεση με τα υπόλοιπα μέρη του προαύλιου χώρου δεν είναι κατηφορικό και προσφέρεται για χώρος αθλητικών δραστηριοτήτων και παιχνιδιού, είναι αδιαμόρφωτο και παραμένει αναξιοποίητο λόγω ακαταλληλότητας του εδάφους του. Προτείνεται η διαμόρφωση του εδάφους ώστε να χρησιμοποιείται ως χώρος άθλησης και αυλισμού των μαθητών.
  • Η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Ναυπάκτου, η οποία οδηγεί στις κεντρικές εισόδους και των τριών σχολείων του συγκροτήματος (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο) γίνεται χαώδης και επικίνδυνη τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες. Επίσης ο κάθετος σ’ αυτήν αδιέξοδος δρόμος, μπροστά από την εκκλησία, που οδηγεί στην κεντρική είσοδο του Δημοτικού σχολείου γίνεται σχεδόν απροσπέλαστος για τα παιδιά διότι κατά την προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών πολλοί γονείς ανεβαίνουν με τα αυτοκίνητά τους ως την κεντρική αυλόπορτα. Συχνά προκαλούνται μικροατυχήματα και διενέξεις μεταξύ των οδηγών. Θα έλυνε το πρόβλημα η παρουσία σχολικού τροχονόμου.
  • Επειδή το σχολικό συγκρότημα της Αρόης (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο) είναι προσβάσιμο από πολλές πλευρές, λόγω της ιδιαιτερότητας του χώρου, απαιτείται η παρουσία σχολικού φύλακα γιατί πολύ συχνά δημιουργούνται φθορές στην υλικοτεχνική υποδομή των σχολείων από εξωσχολικούς.
  • Παρακαλούμε τέλος για την χορήγηση εκ μέρους σας μιας μικροφωνικής εγκατάστασης η οποία θα έλυνε το πρόβλημα που δημιουργείται όταν η Διεύθυνση του Σχολείου και ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων θέλουν να κάνουν ανακοινώσεις προς γονείς και μαθητές.  Ο Πρόεδρος

 ΤΣΟΥΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου