Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2016

Καρναβαλουπολη στην Πλατεια της Αροης με την διοργανωση του Συλλογου μας.(Προγραμμα Κυριακη 21/02/2016 11.00-14.00 Πλατεια Αροης)

Φέτος το θέμα του Καρναβαλιού των Μικρών είναι «Τι θα ήθελες να γίνεις όταν μεγαλώσεις;;;» και θα αναδειχτεί μέσα από τις πλούσιες δράσεις του, που θα ξετυλιχτούν σε Καρναβαλουπόλεις (περιφερειακές στην πλατεία Ταραμπούρας και στην πλατεία Αρόης και κεντρικές στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων), στο Baby Rally στο κέντρο της πόλης και θα βρεθούν στο απόγειό τους στη Μεγάλη Παρέλαση των Μικρών.
Οι Καρναβαλουπόλεις θα ταξιδέψουν τους μικρούς και μεγάλους θεατές στη χώρα του παραμυθιού, του κεφιού, του γέλιου, της διασκέδασης, του παιχνιδιού και του αυθορμητισμού αξιοποιώντας ιδανικά τις τέχνες. Μουσική, χορός, παιχνίδι, μεταμφιέσεις, κατασκευές, καρναβαλικό βάψιμο προσώπου, μάσκα, καπέλα έχουν την τιμητική τους και ξαφνιάζουν ευχάριστα συμμετέχοντες και περαστικούς.
Όλα είναι έτοιμα για τις πρώτες Καρναβαλουπόλεις, που θα στηθούν το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου από τις 11πμ έως τις 2μμ στην πλατεία Ταραμπούρας και την την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου από τις 11πμ έως τις 2μμ στην πλατεία Αρόης και εγγυώνται στα παιδιά άφθονη διασκέδαση, παιχνίδι, μουσική, χορό και δημιουργία μέσα από κεφάτες, πρωτότυπες και ευρηματικές δράσεις. Το Καρναβάλι των Μικρών φορά τα γιορτινά του και το πιο πλατύ του χαμόγελο και «πάει πλατεία» σε Ταραμπούρα και Αρόη αγκαλιάζοντας τους μικρούς και αποδεικνύοντας την εκπεφρασμένη βούληση του Δήμου για «Καρναβάλι και στις συνοικίες», στο πλαίσιο της αποκέντρωσης, που από πέρυσι είχε χαραχθεί με την Καρναβαλούπολη στην πλατεία Γηροκομειού..
Οι Καρναβαλουπόλεις στην πλατεία Ταραμπούρας και στην πλατεία Αρόης θα υποστηρίζονται και θα πλαισιώνονται από διάφορες κατασκευές και στοιχεία του Καρναβαλικού Εργαστηρίου του Δήμου Πατρέων.
Την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου η υπαίθρια γιορτή των μικρών θα ταξιδέψει στην πλατεία Αρόης κουβαλώντας χρώματα, χαμόγελα, ευθυμία και κεφάτες διαθέσεις. Οι δράσεις της εκεί Καρναβαλούπολης θα αποζημιώσουν μικρούς και μεγάλους χαρίζοντάς τους ένα χαρούμενο απολαυστικό τρίωρο, που θα περιλαμβάνει:
-11.00-11.15: Μπαντίνα του Δήμου
-11.30-13.00: Χορευτικό δρώμενο, διαδραστικά παιχνίδια και κατασκευές (μάσκας-καπέλου) από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 20ου Δημοτικού Σχολείου, σε συνεργασία με το 9ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών (Ταμπάχανα) και το 21ο Δημοτικό Σχολείο Εγλυκάδας.
-13.00-13.30: Χορευτικό από την Ομάδα Χορού Ι.Χ.Ν.Ο.Σ.
Καθόλη τη διάρκεια της Καρναβαλούπολης θα πραγματοποιούνται δράσεις από την ομάδα του Μάριου Τσιμπούρη «Ήρωες και Πριγκίπισσες», όπου θα εξελίσσονται Facepainting-κλόουν, που θα διασκεδάζουν τους μικρούς μας καρναβαλιστές, με χαρούμενες δημιουργίες μπαλονιών, super ήρωες και πριγκίπισσες, και με τη Ζωγραφική Προσώπου θα στολίσουν με καρναβαλικά σχέδια τα χαμογελαστά πρόσωπα των παιδιών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου