Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ ΜΠΟΥΛΑΣ(ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ) ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/2/2017

Παρέλαση της Μπούλας
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού 2017 και με στόχο την ανάδειξη του παραδοσιακού, αυθεντικού, αυτοσχέδιου και αυθόρμητου χαρακτήρα της Αποκριάς, την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου και ώρα 20.00 θα πραγματοποιηθεί παρέλαση Μπούλας στο κέντρο της πόλης.
Η εκδήλωση γίνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά φέτος και αναβιώνει το παραδοσιακό έθιμο της Μπούλας, που είναι απόλυτα συνυφασμένο με την ιστορία του Πατρινού Καρναβαλιού.
Βασική επιδίωξη αποτελεί η εμπλοκή και η ενεργοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων εκπολιτιστικών συλλόγων και φορέων της πόλης αλλά και καρναβαλιστών ώστε να ακουστεί δυνατότερα το καρναβαλικό μήνυμα και να μεταφερθεί καλύτερα η αποκριάτικη εικόνα και διάθεση στους δρόμους της πόλης.
Με σημείο αφετηρίας την πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Άνω Πόλη θα ξεκινήσει η Παρέλαση της Μπούλας, η οποία με τη συνδρομή του Μουσικού Άρματος θα ακολουθήσει τη διαδρομή των οδών: Αγίου Γεωργίου- Αγίου Νικολάου – Κορίνθου – Κολοκοτρώνη – Μαιζώνος-στροφή στο κάτω μέρος της Πλατείας Γεωργίου Α΄ και κατάληξη στην Πλατεία Γεωργίου Α΄.
O Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 20ου Δημοτικού Σχολείου Αρόης θα συμμετέχει στο παραδοσιακό δρώμενο και καλεί τους γονείς και τους μαθητές του σχολείου μας να δώσουν το «δυναμικό» παρόν τους όπως και στο «Γαϊτανάκι» το προηγούμενο Σάββατο.
Ελάτε να θυμηθούμε οι παλιότεροι, να μάθουμε οι νεώτεροι και να διασκεδάσουμε όλοι!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου